Upozornění:

Všechny uvedené recepty jsou před zveřejněním testovány na lidech :-)

středa 10. června 2015

Jogurtové preclíky

Tyhle preclíky můžeme mít doma v zásobě pro nečekanou návštěvu. Příprava je jednoduchá, s těstem se pracuje moc hezky.

Připravíme si na ně:
200 g celozrnné žitné jemně mleté mouky
100 g másla
150 ml bílého jogurtu 
1 vejce na potření a semínka na posypání (kmín, sezam, mák - prostě podle chuti)
sůl podle chuti

Mouku, změklé máslo, jogurt a sůl smícháme na tuhé těsto. Těsto rozdělíme na 32 dílků a vyválíme válečky.

Z válečků vytvarujeme preclíky a přeneseme je na pečící papír na plech.Potřeme je rozšlehaným vejcem a posypeme semínky. Tentokrát jsem použila sezam.
Pečeme 15 až 20 minut v troubě vyhřáté na 170 stupňů.

Hotové vychladlé preclíky můžeme uchovat v plechové uzavíratelné dóze několik týdnů.

Žádné komentáře:

Okomentovat