Upozornění:

Všechny uvedené recepty jsou před zveřejněním testovány na lidech :-)

sobota 13. června 2015

Paštikové koření

Koření se dá dneska už koupit pěkně namixované v sáčcích. Ale kolik lidí, tolik chutí, proto dávám přednost tomu doma namíchanému "na míru".
Jedním z mých vyzkoušených je paštikové koření. Namíchám si ho podle následujícího poměru:

2 lžičky nového koření
2 lžičky sušené bazalky
2 lžičky celého pepře
2 lžičky sušeného zázvoru
půl lžičky tymiánu
půl lžičky muškátového květu
půl lžičky rozmarýnu
půl nastrouhaného muškátového oříšku
3 kuličky jalovce
2 bobkové listy

Všechno koření nasypu do mixéru a rozmixuji dohladka - dá se pro jistotu ještě přesypat přes hrubší cedník.
Hotové uschovám v uzavíratelné skleničce a používám podle potřeby.


Žádné komentáře:

Okomentovat