Upozornění:

Všechny uvedené recepty jsou před zveřejněním testovány na lidech :-)

pátek 12. června 2015

Pohanková klobása

Občas člověka "honí mlsná" a potom se hodí třeba recept na pohankovou klobásu.
Potřebujeme na ní:

hrnek pohanky
1 uzené tofu
asi 5 lžic oleje
koření: sladká paprika, chilli, mletý kmín, pepř, sušený česnek, sůl
pálivá paprika na obalení

Namočenou pohanku jsem chvilku povařila ve vodě - cca 10 minut. Ještě horkou rozmixovala ručním mixérem s uzeným tofu, olejem a kořením. Vyválela jsem válečky a ty obalila v pálivé paprice a zamotala do potravinářské fólie. Dala ztuhnout na pár hodin do ledničky. Potom už stačí jenom krájet na tenké plátky


1 komentář:

  1. Dobrý den, zajímavý recept, určitě vyzkouším. O klobáse přemýšlím už delší dobu, jen na to doma nemám vercajk. Přemýšlím, že na míchání bych využil hnětače těsta, máte s tím někdo zkušenost v domácích podmínkách? Díky za tipy. ;-) Na to, abych kupoval drahý kutr fakt nejsou prostředky. Mlýnek na maso doma samozřejmě mám. Jde mi spíše o to kvalitní promíchání.

    OdpovědětVymazat