Prý se takhle dá upravit i obyčejná kapusta, ale to nemám zatím vyzkoušené.
Připravila jsem si:
10 velkých listů kadeřávku
3 lžíce oleje
sůl, koření podle chuti
Listy kadeřávku jsem osprchovala a pořádně z nich oklepala vodu.
Zbavila jsem listy prostředního "žebra" a natrhala je na menší kousky.
Dala jsem je do velké mísy s víkem - rozdělila jsem si to množství na třetiny, protože najednou se to tam nevešlo - a ke každé třetině přidala jednu lžíci oleje, sůl a koření.
Mísu jsem zavřela a chvilku s ní pořádně poklepávala, aby se listy co nejvíc olejem a kořením obalily.
Dala jsem oba plechy do trouby předehřáté na 140 stupňů a na horkovzduch nechala 10 minut, potom jsem plechy prohodila - vrchní za spodní - a dopékala dalších 10 minut. Nakonec jsem troubu otevřela a počkala, až vychladnou. Jsou - vlasně byly - neboť už zmizely - krásně křupavé.
Tyhle byly kořeněné grilovacím kořením....
A druhá dávka byla promíchaná s rozmixovaným sezamovým semínkem a solí:
A kdybyste se o kadeřávku a jeho prospěšnosti chtěli dozvědět něco víc, mrkněte třeba na stránky, kde se ráda inspiruji i já: https://www.apetitonline.cz/tipy-triky/pochutnejte-si-na-kaderavku-prozradime-vam-jak-i-proc
Žádné komentáře:
Okomentovat