Proč sem přidávat recept na míchaná vajíčka? Každý je má přece rád jinak. Někdo suchá, někdo tekutá, někdo na sádle, jiný na másle, na oleji...Protože tenhle blog je o mém vaření, tak sem přidávám recept na vajíčka, jak je mám ráda já :-) Třeba jako inspiraci pro ty, kteří mají rádi míchaná vajíčka krémová i bez tuku.
Potřebujeme:
vajíčka
cibuli
sůl, pepř
...a hromadu zeleniny, kterou zrovna doma najdeme
Vajíčka připravuji na keramické pánvi (prostě na jakékoliv pánvi s nepřilnavým povrchem).
Nejprve si oddělím žloutky od bílků.
Cibuli nakrájím nadrobno a za stálého míchání smažím na suché pánvi. Když se začne cibule přichytávat, přileju malinko vody - a nechám jí vyvařit (tím si rozvařím ten zkaramelizovaný povlak na dně pánve). Počkám, až se začne znovu přichytávat a znovu přidám tak dvě, tři lžíce vody. Tentokrát jí nenechám vyvařit, ale hned, jak začně cibule prudce ve vodě bublat, přidám na pánev bílky a míchám, dokud se nestrazí dohusta. Teprve potom přidám žloutky a už je nechám jen chvilku prohřát do krémové konzistence. Osolím, opepřím a obložím hromadou zeleniny.
Žádné komentáře:
Okomentovat