Upozornění:

Všechny uvednené recepty jsou před zveřejněním testovány na lidech :-)

čtvrtek 9. července 2015

Míchaná vajíčka bez tuku

Proč sem přidávat recept na míchaná vajíčka? Každý je má přece rád jinak. Někdo suchá, někdo tekutá, někdo na sádle, jiný na másle, na oleji...Protože tenhle blog je o mém vaření, tak sem přidávám recept na vajíčka, jak je mám ráda já :-) Třeba jako inspiraci pro ty, kteří mají rádi míchaná vajíčka krémová i bez tuku.

Potřebujeme:
vajíčka
cibuli
sůl, pepř
...a hromadu zeleniny, kterou zrovna doma najdeme

Vajíčka připravuji na keramické pánvi (prostě na jakékoliv pánvi s nepřilnavým povrchem).
Nejprve si oddělím žloutky od bílků.
Cibuli nakrájím nadrobno a za stálého míchání smažím na suché pánvi. Když se začne cibule přichytávat, přileju malinko vody - a nechám jí vyvařit (tím si rozvařím ten zkaramelizovaný povlak na dně pánve). Počkám, až se začne znovu přichytávat a znovu přidám tak dvě, tři lžíce vody. Tentokrát jí nenechám vyvařit, ale hned, jak začně cibule prudce ve vodě bublat, přidám na pánev bílky a míchám, dokud se nestrazí dohusta. Teprve potom přidám žloutky a už je nechám jen chvilku prohřát do krémové konzistence. Osolím, opepřím a obložím hromadou zeleniny.

Žádné komentáře:

Okomentovat