Upozornění:

Všechny uvedené recepty jsou před zveřejněním testovány na lidech :-)

pátek 10. července 2015

Sladký a přesto zdravý avokádový krém

Avokádo kupuji spíš vyjímečně. Málokdy se mi poštěstí natrefit na opravdu pěkné. Ale protože vím, jak je zdravé, občas, když už nějaké hezké vidím, koupím si ho s tím, že si z něj udělám zdravou majonézu. A protože mě často honí mlsná, většinou skončí nasladko v téhle pochoutce. Uklidňuju se tím, že je to takhle určitě ještě zdravější, protože kromě avokáda je přimíchaný i karob a sušené datle...obojí bohatý zdroj železa a hromady dalších minerálů...a také zdrojem potěšení :-)

Příprava není složitá, jen si musíme předem namočit 150 g datlí.
Kromě nich potřebujeme už jen avokádo a 2 vrchovaté lžíce karobu.

Datle propláchneme vodou a namočíme do třičtvrtě hrnku vody. Ideálně přes noc, ale stačí i tři hodiny...Potom je i s vodou dáme do mixéru, rozmixujeme, přidáme karob a vydlabaná avokádo a ještě chvilku mixujeme dohladka.
Tahle náhrada nutelly má jen jednu nevýhodu...nikdy nevydrží do druhého dne...záhadně mizí z lednice :-)





Žádné komentáře:

Okomentovat