Upozornění:

Všechny uvednené recepty jsou před zveřejněním testovány na lidech :-)

neděle 11. října 2015

Arašídové máslo

Dlouho jsem chtěla vyzkoušet domácí arašídové máslo, ale pořád jsem četla, jak je k tomu zapotřebí výkonný mixér za desetitisíce...moje stařičká ETA sice nic neříkala, ale netvářila se, že by se jí do toho chtělo...tak jsem vyzkoušela nádobku od mixéru ručního. A ejhle...zvládl to a ani neprotestoval :-) Stačilo ze sáčku vysypat solené pražené arašídy...na cedníku z nich oklepat sůl...vhodit je do nádobky...a s napětím čekat, co se bude dít. Nejdřív se arašídy rozsekaly na kousky, potom začaly od krajů do středu opadávat...po chvilince začaly pouštět tuk...a za chvilku už bylo máslo hotové :-) Zítra bude k snídani namazané na kukuřičných vaflích:

1 komentář: