Upozornění:

Všechny uvedené recepty jsou před zveřejněním testovány na lidech :-)

sobota 17. října 2015

Jablečný čaj

Obchody nám už dneska nabízejí takové množství ovocných čajů, že se pomalu zapomíná na to, jak jablka zpracovávaly naše babičky. Takže dnes jeden recept pro připomenutí:
Pokud si připravujeme jablka např. na koláč, zůstane nám pěkná hromádka slupek a vykrojených jádřinců (jadérka z nich z větší části před vařením odstraníme)
Tuhle hromádku vezmeme, dáme do hrnce, zalijeme vodou tak, aby bylo vše potopené, přidáme pár hřebíčků a kus skořice a 20 minut povaříme.
No a je hotovo. Už zbývá jen vše scedit, případně přidat trošku citronu či medu...a popíjet na zdraví.

Žádné komentáře:

Okomentovat