Upozornění:

Všechny uvedené recepty jsou před zveřejněním testovány na lidech :-)

úterý 15. března 2016

Jednoduchá fazolová polévka

250 g bílých fazolí
4 cibule
4 mrkve
sůl, pepř, majoránka, zelená petrželka
rozmarýn
přepuštěné máslo nebo olej

Fazole si přes noc namočíme a druhý den v čerstvé vodě a se špetkou rozmarýnu uvaříme doměkka. Osobně vařím v tlakovém hrnci cca 30 minut.
Cibuli nakrájíme na čtvrtkolečka a necháme na tuku zezlátnout. Zatímco se cibule smaží, oškrábeme mrkev a nakrájíme jí na kolečka. Přihodíme k cibuli, zalijeme vše vývarem z fazolí, osolíme a vaříme 20 minut.
Mezitím si jednu třetinu fazolí rozmixujeme s vodou, zbytek necháme v celku. 
Po 20 minutách přidáme všechny fazole do polévky, necháme ještě přejít var, přidáme majoránku a zelenou petrželku a můžeme podávat.
Kdo je zvyklý, může si přidat i stroužek česneku.

Žádné komentáře:

Okomentovat