Upozornění:

Všechny uvednené recepty jsou před zveřejněním testovány na lidech :-)

sobota 21. května 2016

Obrácený cibulový koláč

Slané koláče peču často. Ale tentokrát jsem nevěděla, čím koláč obložit.. Kromě cibule jsem nic vhodného po ruce neměla. Tak jsem se rozhodla ochutit pro změnu víc těsto. Proběhla jsem zahrádku a posbírala vše, co se zrovna zelená:

Natrhala jsem vršky mladých kopřiv, petržel, libeček, šalvěj, z květináče jsem přidala kousek rozmarýnu -.dohromady asi hrnek zelených bylinek.
Dále jsem potřebovala:
6 lžic oleje
6 cibulí
2 hrnky ovesných vloček
1 hrnek smetanového jogurtu
1 rovnou lžičku jedlé sody
1 rovnou lžičku drceného barevného pepře
sůl

Plech jsem vyložila pečícím papírem a nalila na něj olej. 
Cibuli nakrájela na kolečka a vyložila jimi plech: 
Dala jsem na patnáct minut do trouby předehřáté na 200 stupňů  a mezitím si připravila těsto:
Ovesné vločky rozmixovala na mouku. Nasypala jsem je do mísy, přidala pepř, sůl a jedlou sodu. Do mixéru jsem nasypala omyté bylinky a jogurt a mixovala - tentokrát jen pár vteřin - jen tolik, aby bylinky byly na viditelné kousky. Přidala jsem do mísy a vše promíchala.
Po 15 minutách jsem vyndala cibuli z trouby, těsto na ní rozetřela a vrátila vše zpět do trouby na dalších 20 minut. 
Když byl koláč upečený, obrátila jsem ho na druhý plech a opatrně sundala pečící papír:




1 komentář:

  1. To vypadá moc dobře. Znám klasické kynuté cibulové koláčky, ale takto mě to zkusit vážně nenapadlo.

    OdpovědětVymazat