Upozornění:

Všechny uvednené recepty jsou před zveřejněním testovány na lidech :-)

pondělí 26. února 2018

Zapečená zelenina

Mám ráda zeleninu s vejci na tisíc způsobů. Ať už v nejjednodušší verzi á la květák jako mozeček, nebo třeba jako frittatu. Ale když potřebuji udělat větší množství, je lepší vše zapéct v troubě. Sklidila jsem větší množství kadeřávku, tak šup s  ním na pekáček (protože je mi jasné, že kadeřávek se běžně v obchodě moc nevidí, lze samozřejmě použít i normální zimní kapustu).

Takže potřebujeme:
mísu kadeřávku (nebo menší hlávku kapusty)
sáček mražené zeleninové směsi (mrkev, hrášek, kukuřice)
6 - 8 vajec (podle velikosti pekáčku)
2 velké cibule a
trošku tuku na její osmažení
lžíci mletého kmínu
sůl, pepř a muškátový květ

Cibuli nakrájíme na kostičky a necháme jí zezlátnout na tuku na pánvi. Před vypnutím ještě přisypeme kmín a necháme ho rozvonět.
Kadeřávek (nebo kapustu) nasekáme na co nejjemnější kousky (za syrova).
V míse smícháme kadeřávkovou drť, osmaženou cibuli, koření, balíček mražené zeleniny a syrová vejce.
Vše vylijeme do pekáčku na pečící papír a necháme zapéct při 180 stupních cca 45 minut. 

1 komentář: