Korpus z červené čočky (bezlepkový)
150 g červené čočky (přes noc namočíme)
150 g světlé pohanky (také přes noc namočené)
2 lžíce olivového oleje
1 lžička prášku do pečiva
sůl, pepř, bazalka
Čočku a pohanku po namočení ještě jednou propláchneme, scedíme a dáme do mixéru. Přidáme olej, sůl a koření. Vody přidáme jen tolik, aby šlo rozmixovat - cca 100 - 150 ml. Nakonec vmícháme prášek do pečiva. Hotové těsto rozetřeme namočenýma rukama na naolejovaný pečící papír a obložíme podle chuti (vzhledem k tomu, že je těsto z luštěnin, obkládám už jen zeleninou, která je zrovna po ruce). Pečeme cca 30 minut na 200 stupňů. Pizza na obrázku je obložená nakrájenými paprikami všech barev, česnekem, listovou bazalkou a rajčaty. Pokapáno olejem:
Korpus ze zeleného hrachu
150 g zeleného hrachu
75 g ovesných vloček
25 g psyllia
2 lžíce olivového oleje
1 lžička prášku do pečiva
sůl, pepř, bazalka
Zelený hrách namočíme nejlépe na 24 hodin.
V mixéru rozmixujeme ovesné vločky s psylliem a přidáme prášek do pečiva.
Přesypeme do misky a vmícháme pepř, sůl a bazalku.
Hrách rozmixujeme s olejem a troškou vody a přidáme k sypkým surovinám. Promícháme a rozprostřeme namočenýma rukama na naolejovaný pečící papír. Opět obložíme zeleninou a dáme péct - na 200 stupňů cca 30 - 40 minut - do křupava.
Na obrázku obloženou opět česnekem, paprikou a rajčaty a pokapáno olejem:
Další obměna je
Hrachovo-pohankové těsto (bez lepku a bez kypřidel)
Opět je potřeba
150 g namočeného hrachu
100 g pohanky
25 g psyllia
sůl, pepř, bazalka
2 lžíce olivového oleje
a vody jen tolik, aby šlo rozmixovat - cca 100ml
Hrách a pohanku namočíme, nejlépe na 24 hodin. Potom dáme do mixéru a s olejem a trochou vody vytvoříme těsto. Zahustíme rozmixovaným psylliem, přidáme koření a namočenýma rukama rozprostřeme v co nejtenčí vrstvě na plech vyložený pečicím papírem. Obložíme dle chuti a pečeme na 200 stupňů 45 minut.
Foto tentokrát chybí, pizza zmizela moc rychle :-)
Žádné komentáře:
Okomentovat