Upozornění:

Všechny uvedené recepty jsou před zveřejněním testovány na lidech :-)

čtvrtek 2. července 2015

Pohankoto

Našla jsem doma ještě sáček tmavé pohanky. Pohanku jím nejraději naklíčenou, ale tahle tmavší neklíčí. Tak jsem jí uvařila k obědu a přidala, co bylo zrovna doma a na zahrádce.
Na pohankoto - takové pohankové "rizoto" jsem použila:

pohanku
1 velikou cibuli
4 mrkve
3 zelné listy
2 lžíce přepuštěného másla
kari koření, sůl

Pohanku jsem dopředu pár hodin namočila. Potom propláchla čistou vodou, osolila a cca 5 minut povařila.
K hotové pohance jsem přidala zeleninovou směs: na rozehřátém másle jsem chvilku osmahla na kostičky nakrájenou cibuli, mrkev nakrájenou na půlkolečka, nadrobno nasekané zelí, zasypala kari kořením a osolila.

Žádné komentáře:

Okomentovat