Hledala jsem nějakou zdravější náhradu za majonézu. A tak vznikl tento dip. Stačí nám na něj:
60 g přes noc namočených vlašských ořechů
120 g syrového celeru
šťáva z půlky citronu
sůl
Ořechy scedíme a společně s citronovou šťávou a solí rozmixujeme. Během mixování přiléváme po troškách vodu, aby vznikla hmota hustoty majonézy. Tady jsem podávala s mrkví připravenou "na zádíčka" :
dip je vynikající, na mě terochu moc kyselý, takže příště dám méně citronu a více vody...
OdpovědětVymazatMoc děkuji za reakci :-) Je pravda, že každý má trošku jiné chutě a také z každého citronu vymačkáme jiné množství šťávy. Když jsem dip dělala naposled, tak jsem použila dokonce šťávu z celého :-) Tak teď už další, kdo ho budou zkoušet ví, že "štávy podle chuti" :-)
Vymazat