Růžičková kapusta, pro mě jinak nejedlá, mi zachutnala tak, že jsem začala experimentovat i s další zeleninou...
Doporučovaná byla také brokolice, květák...ani jedno jsem doma neměla, kapusta už byla snězená, tak jsem sáhla po cibuli a po mrkvi.
Postup je stejný u všech druhů zeleniny. Stačí pánev s poklicí, zelenina a lžíce přepuštěného másla. Může se samozřejmě použít i jiný tuk, ale mně prostě nejvíc chutná to máslo.
Tak nejdříve ty kapustičky. Oloupeme z nich vrchní lístky a každou hlavičku překrojíme napůl.
Řeznou stranou položíme na rozpuštěné máslo a na střední teplotu smažíme tak dlouho, až budou kapustičky na řezu zlátnout. Potom zaklepeme pánví tak, aby se kapustičky obrátily "na zádíčka" - můžeme si pomoci vidličkou. Přiklopíme pokličkou, počkáme ještě pár vteřin, až se pod pokličkou utvoří pára a vypneme. No a za deset minut můžeme servírovat. Zelenina není rozvařená, je tak akorát "al dente" :-) Takle jsem zkoušela růžičkovou kapustu. Poprvé byla jen posypaná nastrouhaným sýrem:
No a dnes jsem na zádíčkách připravila cibuli a špalíčky mrkve a k nim si rozmixovala tvaroh s červenou paprikou a bylinkami:
A tady na zádíčka připravená mrkev s ořechovo-celerovým dipem (recept na dip zde:
Žádné komentáře:
Okomentovat