Upozornění:

Všechny uvednené recepty jsou před zveřejněním testovány na lidech :-)

sobota 30. ledna 2016

Tatarák z červené řepy

Receptů na tenhle zdravý tatarák koluje po internetu bezpočet. Pro vegetariány, kteří si nedají ten pravý z hovězí svíčkové, představuje významný zdroj železa (proto tam také přidávám ten žloutek). Samozřejmě, kolik lidí, tolik chutí, chtěla bych ho proto jen připomenout pro inspiraci. V mém podání byl vyrobený z:

červené řepy
rajského protlaku
cibule
česneku
chilli koření
pepře
soli
žloutku

Řepu jsem upekla doměkka, oloupala a nastrouhala najemno. Přidala rajský protlak, najemno nasekanou cibuli, trošku česneku, chilli koření, pepř a sůl. Žloutek jsem vmíchala až nakonec před podáváním. Servírovala jsem s topinkami z žitného chleba.


Žádné komentáře:

Okomentovat