Stále zkouším nahradit pšeničné pečivo. Bezlepkové směsi nepoužívám, nevidím na nich nic zravého a tak se snažím využít přirozeně bezlepkových surovin. Za pomoci vaflovače a sendvičovače se mi daří vymýšlet stále nové "náhrady". Tentokrát jsem si k snídani jako přílohu k mrkvi připravila trojhránky z brambor.
Zkušební várky připravuji vždy jen na jedno naplnění sendvičovače a tak i tentokrát je dávka na 4 trojúhelníčky:
2 menší brambory, uvařené ve slupce
2 vejce
1 menší mrkev - tu jsem tam dala hlavně kvůli barvě
koření podle chuti (použila jsem sušenou petržel, majoránku, česnek, pepř, kmín a sůl)
Ve slupce uvařené brambory mám v lednici stále. Poslouží často jako rychlovka - jen je hodit na pánev a osmahnout třeba s vajíčkem, se sýrem, se zeleninou...ale tentokrát jsem měla chuť na něco "do ruky". Tak jsem dvě brambory oloupala a nastrouhala nahrubo.
Mrkev jsem nastrouhala najemno. Přidala jsem vejce a okořenila. Koření můžete použít jakékoliv, já jsem ochutila tak trochu ve stylu bramboráku.
Plotýnky sendvičovače jsem vymazala olejem (ano, všichni výrobci většinou tvrdí, že jsou nepřilnavé, ale po zkušenostech s pečením čehokoliv jiného, než je toastový chleba, beru toto tvrzení s rezervou :-) )
Když byly rozpálené, navrstvila jsem dovnitř těstíčko a pekla 10 minut.
Super receptik musim uvarit zemiaky,a hned vyskusam.
OdpovědětVymazatAni by mě nenapadlo dávat do toustovače něco jiného než toasty.. (dobře, sem tam se tam občas podívá i chleba nebo houska :) .. Tohle vypadá hodně zajímavě, hlavně se mi líbí, že se vyhýbáte směsím.. :) Přepošlu dál :)
OdpovědětVymazatSkills of Art
Můžu nahradit vajíčko například mixovaným lněným semínkem nebo gelem z chia ?
OdpovědětVymazatV tomhle receptu jsem to nezkoušela, běžně používám mixované lněné semínko jako náhradu do ovesných a tofu vaflí (viz recepty), ale v tom případě musím víc vymazat plotýnky, mají tendenci se lepit
VymazatVyskusane a fakt chutne.
OdpovědětVymazatDěkuji, jsem moc ráda, že chutnalo :-)
Vymazatvynikající, chutná nám s dcerou moc :-)
OdpovědětVymazatDěkuji, tak to jsem opravdu ráda :-)
VymazatMam vyskusany receptik,len som nestihla odfotit,jak som sa do neho pustila.Rychly a mooc chutny,vrelo odporucam.
OdpovědětVymazat