Upozornění:

Všechny uvedené recepty jsou před zveřejněním testovány na lidech :-)

sobota 24. února 2018

Salát z naklíčené čočky

Venku mrzne, jen praští, na zahradě se klepe zimou jen kadeřávek a v zemi zamrzlé topinambury. Ve sklepě zásoby zeleniny pomalu dochází. A protože nechci být odkázána jen na supermarketovou zeleninu, tak prostě pěstuji na kuchyňské lince. Pěstování klíčků má obrovskou výhodu. Nepotřebujete zahradu, ani balkon, ani truhlík....dokonce ani nemusíte být žádný zahradník. A přesto můžete téměř každý den sklízet. U nás doma dneska dorostla čočka:
Pokud ještě nepatříte ke "klíčitelům" a nemáte svou oblíbenou metodu, tady se můžete podívat, jak klíčím já - jednoduše na cedníku pod utěrkou: http://ceskyflexitarian.blogspot.cz/2015/06/jak-si-doma-vypestovat-klicky.html
No a když máme klíčky takhle vypěstované, stačí k nim přidat trošku další zeleniny, kterou máme zrovna doma, dochutit a máme zdravý salát. Tady jsem smíchala:

naklíčenou čočku
červenou papriku
svazek zelené petrželky
zbyteček domácí majolky
sůl, pepř

a je hotovo: 

2 komentáře:

  1. Klíčky už jsou moc dlouhé, chuťově to pak není ono (už mi takhle čočka jednou "ujela"). Zkuste kratší (ale zas jen 5 mm někdy po 24 hod mi přišlo málo a chuťově taky ne úplně to pravé). Musí se najít zlatá střední cesta. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, zkusím průběžně ujídat, abych našla tu svou zlatou střední cestu :-)

      Vymazat