Pokud ještě nepatříte ke "klíčitelům" a nemáte svou oblíbenou metodu, tady se můžete podívat, jak klíčím já - jednoduše na cedníku pod utěrkou: http://ceskyflexitarian.blogspot.cz/2015/06/jak-si-doma-vypestovat-klicky.html
No a když máme klíčky takhle vypěstované, stačí k nim přidat trošku další zeleniny, kterou máme zrovna doma, dochutit a máme zdravý salát. Tady jsem smíchala:
naklíčenou čočku
červenou papriku
svazek zelené petrželky
zbyteček domácí majolky
sůl, pepř
a je hotovo:
Klíčky už jsou moc dlouhé, chuťově to pak není ono (už mi takhle čočka jednou "ujela"). Zkuste kratší (ale zas jen 5 mm někdy po 24 hod mi přišlo málo a chuťově taky ne úplně to pravé). Musí se najít zlatá střední cesta. :-)
OdpovědětVymazatDěkuji, zkusím průběžně ujídat, abych našla tu svou zlatou střední cestu :-)
Vymazat