Upozornění:

Všechny uvedené recepty jsou před zveřejněním testovány na lidech :-)

sobota 29. října 2016

Bramborovo-pohankové noky

Měla jsem v ledničce připravené brambory, že z nich udělám bramborové knedlíky...jenže jsem zjistila, že mi došla kukuřičná krupice. Tak jsem to riskla a opět improvizovala z toho, co bylo doma. A nakonec byly místo knedlíků bramborovo - pohankové noky:

750 g brambor uvařených den předem ve slupce
250 g světlé pohanky
sůl

Brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle.
Pohanku rozmixujeme v mixéru na mouku. Jde to poměrně snadno i ve starém mixéru ETA :-) Pokud máte doma pohankovou mouku, dá se samozřejmě použít také, ale dávám přednost rozmixované světlé pohance, protože postrádá takovou tu typickou výraznou pohankovou příchuť.
Brambory smícháme s pohankovou moukou, osolíme a rukou vypracujeme tužší těsto. 
Rozdělíme ho na 4 díly a z každého vyválíme váleček. Ten nakrájíme na kousky silné asi 1 cm: 
Potom si vezmeme na pomoc vidličku a noky pěkně rozplácneme. Vidličku namáčíme do vody, aby se nám k nokům nepřilepila:
Ve velkém hrnci si přivedeme k varu osolenou vodu a noky do ní po částech vhazujeme. Jakmile vyplavou nahoru, tak je ihned děrovanou naběračkou vyndáme a necháme v cedníku okapat.
Můžeme je podávat jako přílohu místo bramborových knedlíků, nebo samostatné s jakoukoliv omáčkou nebo prostě smíchané se špenátem. 

  • 4
  • 6

Žádné komentáře:

Okomentovat