Upozornění:

Všechny uvednené recepty jsou před zveřejněním testovány na lidech :-)

úterý 20. října 2015

Cizrnová sekaná

Vařila jsem mou oblíbenou cizrnu na paprice. Ale bylo mi líto vařit jen trošku cizrny, tak jsem namočila rovnou celý sáček a polovinu potom použila na sekanou.
Moc jí to slušelo už na plechu. Byla to asi první sekaná, která mi nepraskla:
A jak jsem jí vyráběla? Nejdřív jsem si připravila:

400 g vařené cizrny
4 větší mrkve
4 cibule 
5 lžic lněného semínka
100 - 150 g ovesných vloček
olej na smažení cibule a na potření pečícího papíru
1 hlavičku česneku
1 lžíci hořčičného semínka
mletý kmín
majoránku, pepř, sůl

Ovesné vločky jsem rozmixovala, stejně tak i lněné a hořčičné semínko.¨
Mrkev jsem nastrouhala najemno. Cibuli nakrájela na kostičky a osmažila na oleji do zlatova.
Cizrnu rozmixovala ručním mixérem.
No a potom jsem všechno smíchala dohromady, okořenila, malinko přilila vodu, aby se sekaná dobře tvarovala. Uložila jí na plech na pečící papír a pekla 45 minut na 200 stupňů.

Byla k ní bramborová kaše s mrkví. Se syrovou. Prostě se do hotové bramborové kaše přimíchá najemno nastrouhaná syrová mrkev...

3 komentáře:

  1. Leni nebyla suchá? kdysi jsem dělala sekanou z cizrny a moc mi to nechutnalo a to mám cizrnu fakt ráda :-) Díky Jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kdepak, suchá nebyla :-) Spíš naopak - než vystydla, bála jsem se, že neztuhne a bude moc měkká :-)

      Vymazat