Upozornění:

Všechny uvedené recepty jsou před zveřejněním testovány na lidech :-)

úterý 20. října 2015

Výpečky z marinovaného tofu

Nedávno jsem vytvořila první bezlepkové bramborové knedlíky. A tak teď budu moci častěji připravovat třeba zrovna výpečky z tofu.
Bílé tofu samo o sobě není nic moc. Ale když se před pečením trošku upraví, je to bašta.
Stačí ho nakrájet na menší kostky, na pár hodin namočit do marinády ze
2 lžic kvalitní sojové omáčky
2 lžic oleje
pepře, drceného nového koření a česneku

No a potom už jen promíchat s hromádkou mletého kmínu, hromadou nakrájené cibule a strčit do trouby na 200 stupňů celsia, dokud cibule i tofu nezezlátnou (nejdříve pečeme zakryté asi hodinu, potom půl hodiny bez přikrytí)
Na obrázku s dušeným domácím kysaným zelím a bramborovým knedlíkem:
Ale výborně chutnají výpečky i s rýží.

Žádné komentáře:

Okomentovat