Upozornění:

Všechny uvedené recepty jsou před zveřejněním testovány na lidech :-)

pátek 6. ledna 2017

Brambory a vejce stokrát jinak

Občas je třeba uvařit ne rychle, ale doslova bleskově. A pro takové případy mívám v lednici předem uvařené brambory ve slupce. No a když jsou doma brambory, vejce a trocha jakékoliv zeleniny, dá se z toho vždycky něco vykouzlit. Takže opět žádný přesný recept, jen pár fotek pro inspiraci, když jste odkázáni jen na tyhle suroviny:
Na tuhle variaci na selskou omeletu jsem použila:
brambory
cibuli
pórek
pár listů kapusty
vejce (podle velikosti pánve a počtu strávníků 3 - 6)
pár lžic oleje na osmažení (opravdu minimum, jen tak pošpinit pánev)
česnek, chilli, majoránku, mletý kmín, pepř a sůl

Na trošce oleje zpěníme cibuli, přidáme na kolečka nakrájený pórek, na nudličky nakrájenou kapustu a zasypeme drceným kmínem. Necháme chvilku osmažit (pokud se přichytává, podlejeme trošku vodou a necháme jí hned zase vydusit). Brambory nakrájíme na kostičky (na kolečku na salát), přidáme k zelenině a zalijeme vejci rozmíchanými se zbytkem koření. Přikryjeme poklicí, zmírníme příkon tepla a necháme vejce ztuhnout. 

Na druhé fotografii jsem brambory ohřála zvlášť a vajíčka se zeleninou připravila podobně, jako v prvním případě. Použila jsem:
cibuli
sáček mražené zeleninové směsi (mrkev, hrášek, kukuřice)
vejce 
sůl, pepř, chilli koření 
Postup je stejný jako u předešlého receptu.

Takhle se dá tvořit donekonečna, zelenina se dá použít podle sezóny a podle toho, co máme doma...jeden druh, mix, prostě podle chuti. V zimě zelí, kapusta, pórek, mražená zelenina...v létě rajčata, papriky, cukety, nebo jen plný hrnek sekaných zelených natí...

Žádné komentáře:

Okomentovat