Na tuhle variaci na selskou omeletu jsem použila:
brambory
cibuli
pórek
pár listů kapusty
vejce (podle velikosti pánve a počtu strávníků 3 - 6)
pár lžic oleje na osmažení (opravdu minimum, jen tak pošpinit pánev)
česnek, chilli, majoránku, mletý kmín, pepř a sůl
Na trošce oleje zpěníme cibuli, přidáme na kolečka nakrájený pórek, na nudličky nakrájenou kapustu a zasypeme drceným kmínem. Necháme chvilku osmažit (pokud se přichytává, podlejeme trošku vodou a necháme jí hned zase vydusit). Brambory nakrájíme na kostičky (na kolečku na salát), přidáme k zelenině a zalijeme vejci rozmíchanými se zbytkem koření. Přikryjeme poklicí, zmírníme příkon tepla a necháme vejce ztuhnout.
Na druhé fotografii jsem brambory ohřála zvlášť a vajíčka se zeleninou připravila podobně, jako v prvním případě. Použila jsem:
cibuli
sáček mražené zeleninové směsi (mrkev, hrášek, kukuřice)
vejce
sůl, pepř, chilli koření
Postup je stejný jako u předešlého receptu.
Takhle se dá tvořit donekonečna, zelenina se dá použít podle sezóny a podle toho, co máme doma...jeden druh, mix, prostě podle chuti. V zimě zelí, kapusta, pórek, mražená zelenina...v létě rajčata, papriky, cukety, nebo jen plný hrnek sekaných zelených natí...
Žádné komentáře:
Okomentovat