Uvaříme bezlepkové těstoviny (rýžové, kukuřičné, cizrnové...) a smícháme je s hotovým špenátem.
Můžeme použít špenát buď sekaný, nebo špenátový protlak. Dáme ho na cibulku zpěněnou na přepuštěném másle, necháme rozpustit a dále postupujeme podle toho, co máme za těstoviny.
Pokud máme těstoviny cizrnové, tak špenát jen scedíme, abychom ho zbavili přebytečné vody, osolíme, přidáme česnek a smícháme s těstovinami.
Jestli máme těstoviny rýžové či kukuřičné, tak špenát nesléváme, ale přidáme k němu na zahuštění vejce. Nakonec opět osolíme, dochutíme česnekem a smícháme s těstovinami:
No, na pohled nic moc...ale iniciativě se meze nekladou. Stačí dozdobit třeba kytičkami z mrkve...když máme čas :-) Slibuji, příště zkusím vyfotit lépe...
Těstoviny se špenátem jsou i mé oblíbené rychlé jídlo. Pokud mám čas, zkombinuji špenát s bramborovými noky. Taky moc dobrá kombinace.
OdpovědětVymazat