Upozornění:

Všechny uvednené recepty jsou před zveřejněním testovány na lidech :-)

čtvrtek 6. dubna 2017

Melasky

150 g světlé pohanky
130 g melasy
70 g másla, ghí nebo kokosového oleje (podle preferencí)
2 lžíce psyllia
1 vrchovatá lžička skořice
(Kdo nemá rád skořici, může experimentovat. Už mám místo skořice vyzkoušenou lžíci kakaa a špetku chilli koření)

Pohanku s psylliem rozmixujeme na mouku. Samozřejmě se dá použít i koupená pohanková mouka, ale osobně dávám přednost světlé pohance, protože není chuťově tak výrazná.¨
V kastrůlku rozpustíme tuk, přidáme melasu a ostatní přísady a pomocí dvou lžiček utvoříme na plechu na pečícím papíru nočky, které "rozplácneme" namočenou vidličkou. Vypadá to asi takhle:

Plech dáme do vyhřáté trouby a při 180 stupních pečeme 13 - 15 minut. No a pak už můžeme zdravě mlsat:


Žádné komentáře:

Okomentovat