Upozornění:

Všechny uvedené recepty jsou před zveřejněním testovány na lidech :-)

sobota 21. listopadu 2015

Jemná vaječná pomazánka

Receptů na vaječnou pomazánku je hodně. Kdysi jsem jí dělávala podle všeobecně známého receptu, kdy se vařená vajíčka nastrouhala, smíchala s máslem, hořčicí a ostatními přísadami...Měla jednu velkou nevýhodu. Když se dala do ledničky, špatně se potom mazala. Drolila se, padala dětem  z chleba dolů...a kdo to má pořád uklízet, že? A tak vlastně z lenosti tenkrát vznikl recept na vaječnou pomazánku, která se lehce roztírá, je jemná...Jako vždy uvádím pouze základní variantu. Každý si do ní může přidat další přísady podle svého.

Takže na tu úplně nejzákladnější potřebujeme:
vejce uvařená natvrdo
tolik lžic oleje, kolik je vajec
trošku plnotučné hořčice
sůl, pepř
cibuli

Vejce oloupeme a s olejem, hořčicí, solí a pepřem rozmixujeme ručním mixérem dohladka. Přidáme jemně nasekanou cibuli a můžeme mazat...
Tuhle základní pomazánku můžeme ještě dochutit podle svých zvyklostí, třeba zelenými bylinkami, nasekanými paprikami...jako vždy se fantazii meze  nekladou


Žádné komentáře:

Okomentovat