Upozornění:

Všechny uvedené recepty jsou před zveřejněním testovány na lidech :-)

sobota 22. května 2021

Jak uchovat domácí sójové mléko

Dělám si doma sójové mléko, ale problém byl s jeho trvanlivostí. Vydrželo v lednici pár dní a pak zkyslo. A navíc mě nebavilo vyrábět ho často. Tak jsem zkusila mléko zavařit a protože zkouška proběhla úspěšně, přidávám sem tento tip. Hotové mléko nalejeme do skleniček, zavíčkujeme a 30 minut sterilujeme. Používám skleničky o obsahu 250 a 400 ml, protože víc mléka najednou doma většinou nespotřebuji. Zatím mám vyzkoušenou trvanlivost cca měsíc (skladuji v chladničce), ale určitě vydrží déle :-) 
__________________________________________________________________________________
Poznámka pod čarou: Tak trvanlivost zavařeného a uskladněného mléka v chladničce už mám vyzkoušenou půl roku :-)

Žádné komentáře:

Okomentovat