vyzkoušené. Jak se znám, recept bych příští rok opět někde marně hledala. Tak si ho sem dám. Zatím jsem ještě nepřišla na to, jak připravit bílkovou polevu na zdobení perníčků bez cukru, tak je zdobím přepůlenou oloupanou mandlí, nebo oříškem.
Na asi 90 perníčků je potřeba:
500 g žitné mouky (používám celozrnnou zvlášť jemně mletou)
300 g medu
3 vejce
1 prášek do perníku
plus hřebíček a skořice podle chuti (přidávám tak půl lžičky mletého hřebíčku a lžičku skořice)
Na ozdobu rozšlehané vejce a loupané mandle, nebo lískové oříšky.
Mouku, med, vejce, koření a prášek do perníku jsem smíchala a vypracovala těsto, vyválela ho asi na čtyři milimetry silně a vykrájela. Nechávám hotové perníčky odpočinout buď přes noc, nebo přes den a teprve potom peču v troubě vyhřáté na 200 stupňů 10 minut. Dříve jsem nechávala podle některých receptů odležet těsto, ale hůř se s ním potom pracovalo.
Musí se nechat odležet nebo jsou měkké hned?
OdpovědětVymazatDěkuji. Kristýna
Jsou to klasické perníčky, které se musí nechat opravdu dlouho odležet
Vymazat