Upozornění:

Všechny uvedené recepty jsou před zveřejněním testovány na lidech :-)

pátek 16. prosince 2016

Vanilkové rohlíčky (pohankové)

200 g světlé pohanky
200 g vlašských ořechů
100 g másla
1 žloutek
50 g třtinového cukru rozmixovaného s vanilkou
+ cukr nebo sušený rostlinný rýžový nápoj na obalení

Pohanku rozmixujeme na mouku, ořechy také. Smícháme s ostatními přísadami a pečeme v silikonové formě 15 minut na 180 stupňů. Uvedené množství je na 2 naplnění formy - 60 rohlíčků.
Obalujeme tak, že pečící papír posypeme přes cedník cukrem nebo rýžovým nápojem. Upečenou formu přikryjeme větším prkénkem, překlopíme a prkénko nad pečícím papírem opatrně vytáhneme - rohlíčky tak vypadnou bez poškození. Poté je přes cedníček posypeme a po vychladnutí, kdy už nejsou tak křehké, je uklidíme.

Žádné komentáře:

Okomentovat