Jsou jednoduché, je na ně potřeba jen
350 g celeru
350 g goudy nebo eidamu (40 %)
2 vejce
koření podle chuti - použila jsem domácí grilovací
pepř a špetka soli (opravdu jen špetka, sýr je slaný dost)
Celer a sýr buď nastrouháme (lépe pak drží tvar), nebo nasekáme v sekáčku (je to rychlejší, ale výsledné placičky jsou nižší).
Promícháme s vejci a kořením a uděláme na pečící papír na plech 12 kopečků (klidně vyšší, trošku se roztečou).
Pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů 40 minut - v polovině pečení otočíme.
Musím je vyzkoušet, abych viděla, jestli jsou tak dobré, jak pěkně vypadají. Srdce se na ně směje. Děkuji za recept :-)
OdpovědětVymazatJsem ráda, že se líbí, dejte potom vědět, jestli také chutnaly :-)
Vymazat