Upozornění:

Všechny uvedené recepty jsou před zveřejněním testovány na lidech :-)

úterý 20. února 2018

Marinovaná červená řepa

Červenou řepu mám moc ráda. Jím zavařenou, pečenou, vařenou, kvašenou, v karbanátcích, v polévkách...Poslední dobou jsem jí objevila i v syrové podobě. Zkouším marinovat ve všem možném, zatím vede v téhle úpravě. Potřebujeme na ní:

1 středně velkou červenou řepu
1 větší pomeranč
2 lžíce oleje z vlašských ořechů
sůl

Základem je řepu nakrájet na co nejtenší plátky. Pokud nemáme ten správný krouhač, dá se prostě nakrájet i škrabkou na brambory. Nebudeme mít sice úhledné plátky, ale proč si nepochutnat na širokých nudlích.
Nakrouhanou řepu promícháme se šťávou z pomeranče, olejem a solí a necháme v lednici přes noc uležet. A pak už se jen divíme, proč jsme doposud jako přílohu používali jen řepu nakládanou.

Žádné komentáře:

Okomentovat