Upozornění:

Všechny uvedené recepty jsou před zveřejněním testovány na lidech :-)

pondělí 2. dubna 2018

Slaný bezlepkový velikonoční beránek

Pekla jsem tentokrát ve formě na beránka, ale recept je vlastně bezlepková jarní nádivka, na kterou potřebujeme: 

100 g lněných semínek (ideálně zlatých)
300 g máslové dýně
1 uzený tempeh (případně uzené tofu) - cca 190 g
25 g psyllia
90 g slunečnicových semínek
5 vajec
vrchovatá hrst zelených bylinek (kopřiva, petržel)
sůl, pepř, muškátový květ
1 bezlepkový prášek do pečiva

Lněná a slunečnicová semínka a psyllium společně najemno rozmixujeme.
Přesypeme do mísy, přidáme prášek do pečiva. Do mixéru dáme oloupanou syrovou dýni
nakrájenou na kousky, sůl, koření a vajíčka. Rozmixujeme dohladka, přilijeme k sypkým
přísadám, přidáme ještě  nasekané natě a nastrouhaný tempeh.
Ve formě na beránka pečeme  troubě vyhřáté na 170 stupňů cca hodinu a půl: 

Žádné komentáře:

Okomentovat