Upozornění:

Všechny uvedené recepty jsou před zveřejněním testovány na lidech :-)

sobota 11. června 2016

Ředkvičková smaženice

Na zahradě je pořád plno ředkviček. Nejlepší jsou samozřejmě jen tak, na chlebu s máslem. Ale když to tak snídáte několikátý den, zatoužíte po změně. A tak dnes přišla na řadu ředkvičková smaženice.
Recept je jednoduchý.
Ředkvičky nakrájíte na kolečka (ty menší), nebo půlkolečka (ty přerostlé) a dáte na pánev na cibuli zpěněnou na přepuštěném másle. Přidáte pepř, sůl a hromadu mletého kmínu a počkáte, až ředkvičky začnou hnědnout. Potom přidáte rozmíchané bílky a když ztuhnou, tak ještě žloutky, zamícháte a můžete si pochutnávat. Tentokrát jsem smaženici podávala jen tak s okurkou a žitným chlebem, ale dá se promíchat třeba s vařenými těstovinami :-)

Žádné komentáře:

Okomentovat