Pokud si chcete doma ředkvičkový guláš vyzkoušet, potřebujete na něj:
500 g ředkviček (použila jsem žluté a červené)
3 cibule
3 lžíce oleje
1 malý rajský protlak
hrst hrachových vloček
3 stroužky česneku
1 lžíce bezlepkové sojové omáčky (Tamari)
1 rovná lžíce melasy (nemáte-li, tak lžička třtinového cukru)
vrchovatá lžička mletého kmínu
vrchovatá lžička sladké papriky
špetka pálivé papriky
pepř, sůl
Cibuli zpěníme na oleji a postupně k ní přidáváme ředkvičky nakrájené na plátky. Menší jsem krájela na kolečka, větší na půlkolečka.
Když začínají ředkvičky zlátnout, přidáme kmín - ten necháme rozvonět a potom přidáme rajský protlak, papriku sladkou i pálivou, pepř, sůl a prolisovaný česnek.
Zalijeme troškou vody - jen tak, aby bylo vše potopené, přidáme lžíci melasy, nebo lžičku třtinového cukru, sojovou omáčku a pod pokličkou dusíme 10 minut. Potom přisypeme hrst hrachových vloček a necháme ještě 5 minut dusit.
Tentokrát jsem podávala s rýží:
- 4
Žádné komentáře:
Okomentovat