Upozornění:

Všechny uvedené recepty jsou před zveřejněním testovány na lidech :-)

sobota 7. září 2019

Jablečné vláčněnky

Možná se ptáte, co znamená slovo vláčněnky. To je jednoduché. Je to opak sušenek. Sušenky jsou "suché" a vláčněnky vypadají úplně stejně, ale jsou "vláčné" :-)
Připravovala jsem za pomoci tibi krystalů takový jablečný "burčák". Rozmixovala jsem velikou mísu očištěných jablek, vymačkala v plátýnku šťávu a zbyla  mi hromada jablečné drti.
Přemýšlela jsem, co s ní a měla v úmyslu zkusit sušenky. No a dopadlo to tak, že díky drti zůstaly vláčné. Pokud se potýkáte s přebytkem drti z ovoce, můžete je zkusit také. Potřebujete:

500 g jablečné drti
100 g kokosu
125 g světlé pohanky (případně pohankové mouky)
50 g karobu
50 g třtinového cukru
1 vrchovatá lžíce skořice
1 škrobový prášek do pečiva
2 vejce

Kokos spolu s pohankou rozmixujeme na moučku. Všechny přísady smícháme v míse. Z těsta tvoříme malé kuličky, které na plechu rozmáčkneme namočenou vidličkou. Množství je na 2 plechy.
Pečeme v troubě na 180 stupňů cca 40 minut - oba plechy naráz, v polovině pečení plechy prohodíme (vrchní za spodní).

Žádné komentáře:

Okomentovat