Ano, všichni jistě tuší, že když z brambor se smaží bramboráky, tak z dýně hokaido se dělají hokaiďáky. To vám tak zbyde půlka dýně hokaido a přemýšlíte, co s ní. Zbytek dýňové polévky je ještě v hrnci...tak co k ní udělat na přikusování placičky? Zjistíte, že to je přesně to, co byste k polévce mohli přikusovat a tak si připravíte:
350 g dýně hokaido (neloupeme, jen vydlabeme semínka)
100 g cizrnové mouky
250 ml vody
1 hlavička česneku
1 lžíce majoránky
1 lžička mletého kmínu
1 lžička mletého koriandru
půl lžičky pepře
sůl dle chuti
tuk na smažení dle preferencí (stačí opravdu jen pomazat pánev)
Dýni nastrouháme na jemno, přidáme koření, vodu, cizrnovou mouku a pořádně promícháme. No dobrá, promíchává se to špatně - prostě rukou pořádně prohňácáme.
Pánev potřeme tukem a smažíme malé placičky:
Žádné komentáře:
Okomentovat