Upozornění:

Všechny uvedené recepty jsou před zveřejněním testovány na lidech :-)

úterý 5. listopadu 2019

Hokaiďáky

Ano, všichni jistě tuší, že když z brambor se smaží bramboráky, tak z dýně hokaido se dělají hokaiďáky. To vám tak zbyde půlka dýně hokaido a přemýšlíte, co s ní. Zbytek dýňové polévky je ještě v hrnci...tak co k ní udělat na přikusování placičky? Zjistíte, že to je přesně to, co byste k polévce mohli přikusovat a tak si připravíte:

350 g dýně hokaido (neloupeme, jen vydlabeme semínka)
100 g cizrnové mouky
250 ml vody
1 hlavička česneku
1 lžíce majoránky
1 lžička mletého kmínu
1 lžička mletého koriandru
půl lžičky pepře
sůl dle chuti
tuk na smažení dle preferencí (stačí opravdu jen pomazat pánev)

Dýni nastrouháme na jemno, přidáme koření, vodu, cizrnovou mouku a pořádně promícháme. No dobrá, promíchává se to špatně - prostě rukou pořádně prohňácáme.
Pánev potřeme tukem a smažíme malé placičky:



Žádné komentáře:

Okomentovat