Upozornění:

Všechny uvedené recepty jsou před zveřejněním testovány na lidech :-)

úterý 5. listopadu 2019

Podzimní pánev

Mám nejraději jídla z jedné pánve. Neušpiní se moc nádobí, nemusí se hlídat...a dá se vařit z toho, co  máte doma, improvizovat...Dnes jsem našla zbytek neloupané červené čočky, tak jsem přemýšlela co k tomu. Nakonec vznikla tahle směs, kterou připravuji v nepřilnavém woku:

100 g quinoi
100 g červené neloupané čočky
400 g dýně hokaido
350 g oloupaných rajčat (případně 1 konzerva pasírovaných rajčat nebo rajského protlaku)
1 velká cibule
1 lžíce tuku
1 vrchovatá lžička koření tandoori masala (viz poznámka na konci)
sůl
zeleninový vývar nebo voda

Quinou a čočku necháme pár hodin namočené ve studené vodě, propláchneme a scedíme.
Rajčata spaříme vroucí vodou a oloupeme.
Dýni nakrájíme na menší kostičky.

Cibuli nakrájenou na kostičky zpěníme na tuku. Přidáme koření a necháme rozvonět.
Přisypeme nakrájenou dýni hokaido, rajčata, quinou, čočku, osolíme a zalijeme vodou nebo vývarem právě tak, aby vše bylo potopeno - vypadá to asi takhle:
Přikryjeme poklicí a dusíme 25 minut.
No a můžeme podávat, já s doma nakládanými beraními rohy:

Koření tandoori masala kupuji hotové, už namíchané. Ale kdyby někdo neměl, skládá se ze
semínek koriandru, kurkumy, chilli, zázvoru, česneku, římského kmínu a tamarindu - vše najemno umleté

Žádné komentáře:

Okomentovat