300 g bílého zelí
3 vejce
1 lžíci oleje
lžičku mletého kmínu
gomasio (nemáme-li, pak jenom sůl)
pepř
půl hrnku vody
Zelí nekrájím, ale loupu listy postupně, aby neosychalo. Takže si naloupeme 300 g zelných listů, nakrájíme je na menší kousky a v sekáčku rozdrtíme na velikost rýžových zrnek:
V hluboké pánvi rozehřejeme 1 lžíci oleje a zelí chvilku pražíme do zlatova. Po chvilce přidáme mletý kmín, necháme ho rozvonět, přisypeme gomasio a pepř a zalijeme půl hrnkem vody. Promícháme, přidáme vajíčka a počkáme, až ztuhnou. Posypeme jakoukoliv zelenou natí:
Další varintou je zelná smaženice s rajčaty. Postup je stejný, jen vynecháme kmín a místo toho přidáme v polovině smažení 3 mražená oloupaná rajčata (nebo půl hrnku drcených), bazalku a 2 stroužky česneku.
Žádné komentáře:
Okomentovat