Pokud je chcete vyzkoušet, připravte si:
200 g cizrnové mouky
100 g másla (vegani použijí kokosový olej, jen musí počítat s tím, že je těsto drobivější)
90 g nerafinovaného třtinového cukru
5 lžiček růžové vody
1/2 lžičky kardamomu (tobolky rozmáčkneme paličkou na maso a použijeme jen semínka)
Cukr rozmixujeme v mlýnku na kávu se semínky kardamomu. Všechny přísady smícháme, rukou zpracujeme na vláčné těsto a uděláme z něj váleček, který rozdělíme na 30 dílků. Z každého dílku utvoříme na plech kuličku a rozplácneme paličkou na maso, kterou jsme obalili potravinářskou fólií:
Pečeme v troubě vyhřáté na 150 stupňů 25 minut:
Zkoušela jsem místo másla použít kokosový olej, ale těsto mělo tendenci se rozpadat. Tak jsem ho upekla v silikonové formě a vznikly svátečnější sušenky (vhodné třeba jako vánoční cukroví):
Žádné komentáře:
Okomentovat