Upozornění:

Všechny uvedené recepty jsou před zveřejněním testovány na lidech :-)

pátek 24. července 2020

Hrachová kaše s quinoou a cuketou

Pokud vám také cukety přerůstají přes hlavu, vězte, že se dají zamaskovat tak, že je v jídle nikdo nepozná. Co třeba zkusit tuhle kaši:

200 g zeleného půleného hrachu
200 g quinoi
1 střední, nebo půlka větší cukety
sůl, pepř, případně česnek

Hrách namočíme přes noc a uvaříme doměkka.
Quinou necháme namočenou ve studené vodě půl hodiny, potom řádně propláchneme a také uvaříme.
Mezitím si do trouby dáme péct ještě podélně rozpůlenou neoloupanou cuketu a upečeme jí doměkka.
Pokud nám při vaření hrachu a quinoi zbyla voda, část jí slijeme a případně jí přidáváme při mixování po částech. Pečenou cuketu vydlabeme ze slupky lžící a vše dohromady po částech rozmixujeme.

Pokud kaši podáváme jako samostatný pokrm, posypeme jí směsí z osmažené cibulky a uzeného tempehu (na fotce ještě domácí rychlokvaška). 

Žádné komentáře:

Okomentovat