Upozornění:

Všechny uvedené recepty jsou před zveřejněním testovány na lidech :-)

čtvrtek 15. října 2020

Veganské "škvarkové" placky

 Na 16 ks placiček potřebujeme: 

125 g světlé pohanky (případně pohankové mouky)

125 g cizrnové mouky

1 velkou cibuli

1/2 uzeného tempehu

1/2 lžičky soli

1/4 hrnku oleje

3/4 hrnku vody

1 vrchovatou lžičku sušeného droždí

Pohanku najemno rozmixujeme. Smícháme s cizrnovou moukou, droždím, vodou, olejem a solí. Umícháme těsto a necháme v teple kynout.

Cibuli a tempeh nakrájíme na kostičky a na trošce oleje osmažíme do zlatova. Necháme vychladnout - mezitím nám těsto trošku vykyne. Vychladlé do těsta vmícháme.

Namočenýma rukama vytvarujeme 16 kuliček. Vyskládáme je na pečící papír a rozplácneme tak, aby vznikly placičky vysoké cca půl cm. 

Necháme ještě přibližně půl hodiny kynout a pak pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů dozlatova (trvá to asi 20 - 25 minut).


Z dvojnásobného množství můžeme upéct menší čtverečky - vyjde na jeden velký plech. Těsto v tom případě na pečícím papíru přes potravinářskou fólii vyválíme na placku a namočeným nožem nařežeme na čtverečky. Trošku se spečou, ale ihned po upečení se dají dobře rozkrájet: 




Žádné komentáře:

Okomentovat