Upozornění:

Všechny uvedené recepty jsou před zveřejněním testovány na lidech :-)

pátek 13. listopadu 2020

Paštika z černé čočky - belugy

Luštěninovou paštiku vyrábím celkem často. Dnes jsem jí vyzkoušela z černé čočky (jinak též zvané beluga) a opražených slunečnicových semínek: 

130 g černé čočky 
65 g slunečnicových semínek
3 lžíce olivového oleje
1 vrchovatá lžička paštikového koření           

2 - 3 stroužky česneku
sůl

Čočku přes noc namočíme. Druhý den vodu slijeme a čočku uvaříme doměkka.

Slunečnicová semínka opražíme nasucho na pánvi a ještě horká rozmixujeme. Do mixéru přidáme uvařenou čočku, sůl, olivový olej a paštikové koření (dá se použít i kupované, ale já si míchám svoje - recept na něj je zde:  https://ceskyflexitarian.blogspot.com/2015/06/pastikove-koreni.html  )

Podle potřeby při mixování můžeme trošku zředit vývarem z čočky.

Nakonec vmícháme utřený česnek.




Žádné komentáře:

Okomentovat