Luštěninovou paštiku vyrábím celkem často. Dnes jsem jí vyzkoušela z černé čočky (jinak též zvané beluga) a opražených slunečnicových semínek:
130 g černé čočky
65 g slunečnicových semínek
3 lžíce olivového oleje
1 vrchovatá lžička paštikového koření
2 - 3 stroužky česneku
sůl
3 lžíce olivového oleje
1 vrchovatá lžička paštikového koření
2 - 3 stroužky česneku
sůl
Čočku přes noc namočíme. Druhý den vodu slijeme a čočku uvaříme doměkka.
Slunečnicová semínka opražíme nasucho na pánvi a ještě horká rozmixujeme. Do mixéru přidáme uvařenou čočku, sůl, olivový olej a paštikové koření (dá se použít i kupované, ale já si míchám svoje - recept na něj je zde: https://ceskyflexitarian.blogspot.com/2015/06/pastikove-koreni.html )
Podle potřeby při mixování můžeme trošku zředit vývarem z čočky.
Nakonec vmícháme utřený česnek.
Žádné komentáře:
Okomentovat