K tomuto příspěvku nepřidávám fotografii, protože jsem ji už přidala k receptu na jáhlové knedlíky zde: https://ceskyflexitarian.blogspot.com/2021/02/jahlovy-knedlik.html
den předem namočená černá čočka - cca 1 hrnek
hrst sušených hub
2 větší cibule
trocha olivového oleje
lžička mletého pepře
půl lžičky koriandru
čtvrt lžičky pepře
sůl
Černou čočku, tzv. belugu, namočíme den předem do vody. Namočíme si přes noc také sušené houby.
Na olivovém oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme rozvonět koření a zalijeme vodou z namočených hub. Přidáme nasekané houby a propláchnutou čočku a vaříme cca 1 hodinu, dokud čočka není měkká. Potom část čočky rozmixujeme, abychom tím omáčku zahustili a dosáhli krémovější konzistence.
Podle chuti osolíme a podáváme.
Žádné komentáře:
Okomentovat