Upozornění:

Všechny uvedené recepty jsou před zveřejněním testovány na lidech :-)

středa 3. února 2021

Jáhlový knedlík

150 g jáhel
2 lžičky škrobu (použila jsem tapiokový, ale může být i kukuřičný nebo bramborový)
1 vrchovatá lžíce sušené zeleniny 
hrst zelené petrželky
sůl, muškátový květ

Způsob uvaření jáhel na tyhle knedlíky je samozřejmě na vás, já je vařím v tlakovém hrnci v nerezové misce, přijde mi to jednodušší, protože nemají šanci se připálit.
Takže jáhly 3x spaříme horkou vodou a dáme do nerezové misky. Přidáme 2 lžičky škrobu a lžíci sušené rozmixované zeleniny (používám takto připravenou zeleninu jako alternativu Podravky a jiných ochucovadel). Osolíme a dáme i s miskou na pařáček do tlakového hrnce, vaříme v něm 15 - 20 minut. Hotové jáhly promícháme, protože při tomhle způsobu vaření zůstává většinou koření na povrchu, přidáme špetku muškátového květu a hrst nasekané zelené petrželky.
Napěchujeme do hrníčků vystlaných mikrotenovým sáčkem a necháme ztuhnout. 
Hotové knedlíky jsem tentokrát podávala s omáčkou z černé čočky a sušených hub.

Žádné komentáře:

Okomentovat