Upozornění:

Všechny uvedené recepty jsou před zveřejněním testovány na lidech :-)

středa 31. července 2024

Pomazánka z mrkve a uzeného tofu

 
1 cibule
olej na osmažení
4 mrkve
1 uzené tofu
sůl
cca 200 ml vody
případně troška chilli

Cibuli nakrájíme na drobné kostičky a dáme smažit na olej. Mrkev oškrábeme, nastrouháme najemno a přidáme k cibuli. Smažíme do změknutí mrkve. 
Mezitím si rozmixujeme tofu s vodou (cca 200 ml ) na hustotu kysané smetany.
Nalijeme na pánev k mrkvi a za stálého míchání necháme vyvařit do hustoty pomazánky.
Podle chuti přisolíme, můžeme přidat trošku chilli.



2 komentáře:

  1. Skvělý post, úplně chápu to překvapení. Někdy se tělo rozjede, když to člověk nejmíň čeká. Kromě jídla jsem začala víc řešit i pitný režim a zkusila jsem Prime Hydration. Chutná skvěle a hodí se po cvičení i během dne. Když člověk cvičí, musí dbát na dodržování pitného režimu ještě více jak obvykle.

    OdpovědětVymazat
  2. Váš recept vypadá suprově, jednoduchý a přitom chuťově zajímavý. Přesně ten typ pomazánky, který si rád připravím do práce nebo na výlet. Zjistil jsem, že ne vždy jsou ideální krabičky a dózy. Jak je člověk dlouho na cestách, dá pořádnou práci je umýt, když nemáte doma myčku. Používat tedy i takové ty obaly na vše, které jsou praktické a jednorázové.

    OdpovědětVymazat