Tuhle jednoduchou čokoládovou pěnu jsem našla na internetu a moc tomu zpočátku nevěřila. Ale pro to nezkusit, když doma je hořká čokoláda, která je samotná na jídlo nic moc, že? :-) Takže jsem rozmixovala hořkou čokoládu s vroucí vodou a vzniklou tekutinu nalila do misky a dala do lednice. Výsledek mě překvapil svou jemnou konzistencí. Takže jsem začala experimentovat. Protože když nemůžete mléko a chuť na mléčnou čokoládu zůstala, vyzkoušíte toho dost. Nakonec se jako zatím nejlepší ukázala kombinace čokolády na vaření z Lidlu a kondenzovaného ovesného mléka z DM, ochuceného pár kapkami vanilkové esence. Kam se hrabe nugeta. Tahle varianta je bez toho množství cukru a tuku.
Postup je naprosto jednoduchý:
130 ml vroucího ovesného mléka
Žádné komentáře:
Okomentovat