A tak jsem jim pořídila kabátky z cibule.
Na rozdíl od klasické plněné cibule jsem cibuli nevařila a nedlabala, jak některé recepty doporučují, ale rozdělila jsem jí za syrova na mističky.
A výsledek? Myslela jsem, že bude oběd i na druhý den, ale celý pekáč zmizel stejně záhadným způsobem, jakým se na začátku ta hromada nádivky objevila :-)
Potřebovala jsem:
4 velké cibule
půl hrnku červené čočky
půl hrnku rýže
1 lžíci solamylu
1 krabičku pasírovaných rajčat (lze nahradit rajským protlakem)
1 lžíci melasy
olej
česnek
sůl, pepř, uzenou papriku, špetku papriky pálivé, bazalku a směs italského koření
Nejdřív jsem si společně uvařila červenou čočku s rýží (10 minut na pařáku v misce v tlakovém hrnci).
Než se mi tenhle základ uvařil, připravila jsem si ostatní. Cibuli oloupala, rozkrojila napůl a rozebrala na mističky:
Použila jsem jen ty větší, středy cibule jsem nasekala nadrobno a dala do pekáče spolu s troškou oleje. Na to jsem vylila pasírovaná rajčata, přidala lžíci melasy, česnek, sůl, pár lístků čerstvé bazalky a trošku naředila vodou.
Mezitím se mi uvařila čočka s rýží. Přidala jsem k tomu lžíci solamylu a hodně okořenila - uzenou paprikou, špetkou papriky pálivé a italským kořením. Směsí jsem naplnila mističky z cibule a naskládala je do připravené omáčky do pekáče:
Přikryla jsem druhým pekáčem a nechala hodinu v troubě svému osudu. A bylo hotovo:
hmmm ... improvizace vypadá velmi jedle ..
OdpovědětVymazatMimochodem, tak mi napadá, spotřeba cibule v tvojí kuchyni, ta je větší, než malá, viď? Odhaduju na rok jí bude třeba celý lán ;-)
Jako nic proti - ona je skvělá, zvlášť v teplé kuchyni.
Ano, Hani, máš pravdu :-) Spotřeba cibule je dokonce větší, než velká :-D
Vymazat