500 g mrkve
300 g mražené kukuřice
Na majonézu:
250 g dýně hokaido
100 ml řepkového oleje
1 citron
sůl, pepř
Přes noc namočené fazolky mungo uvaříme v nové vodě doměkka. Během vaření nemícháme, aby se nerozpadly. Zpočátku vaříme prudce, sebereme pěnu a teprve potom přiklopíme poklicí a vaříme mírně 20 - 30 minut doměkka.
Zvlášť v páře uvaříme na větší kusy nakrájenou dýni hokaido (slupku ponecháme) a oloupanou mrkev nakrájenou podélně na poloviny či čtvrtiny (podle velikosti) - cca 10 minut.
No a protože nádobí jsme zatím ušpinili málo, ve třetím hrnci si uvaříme v trošce vody mraženou kukuřici - také asi 10 minut.
Smícháme scezené mungo, mrkev, kterou jsme nakrájeli na plátky a scezenou kukuřici. Osolíme a připravíme si majonézu. Recept jsem tady už zveřejňovala, tak pokud se vám nechce hledat, tak rychlé opakování:
Uvařenou dýni hokaido dáme do mixéru, přidáme šťávu z jednoho citronu, olej, sůl a pepř a rozmixujeme dohladka. Výsledek vypadá takhle:
No a pak už jen přidáme majonézu (klidně ještě teplou, není to klasická majolka, takže se vůbec nic nestane) do salátu, promícháme a necháme vše chvilku uležet.
Žádné komentáře:
Okomentovat