150 g luštěnin (hrachu, čočky, fazolí, cizrny...)
3 cibule
4 lžíce oleje
4 stroužky česneku
majoránka
sůl
Luštěniny si den předem namočíme, druhý den propláchneme a uvaříme doměkka (vařím v tlakovém hrnci - jen před jeho uzavřením nejdříve přivedu luštěniny k varu a seberu tvořící se pěnu).
Než se uvaří nakrájíme cibuli na čtvrtkolečka a necháme jí zezlátnout na oleji. Jakmile je zlatá, zalijeme jí osolenou vodou (jen tak, aby byla potopená) a vaříme 15 minut.
Uvařené luštěniny rozmixujeme i s vodou, ve které se vařily. Přidáme k podušené cibuli, zředíme podle potřeby vodou a vše přivedeme k varu.
Jakmile se polévka začne vařit, vypneme, přidáme prolisovaný česnek, majoránku, případně dosolíme a je hotovo.
Tentokrát je na obrázku polévka hrachová:
- 4
Žádné komentáře:
Okomentovat